Cinema
Cultura 13/12/2011

S'inicia la subhasta de les joies d'Elizabeth Taylor

La venda ha generat interès sense precedents per adquirir les joies, peces d'alta costura i objectes personals de l'actriu, que es preveu que podrien vendre's per més de 50 milions de dòlars

Reuters
2 min

Col·leccionistes, cinèfils, curiosos i fans d'Elizabeth Taylor tenen la vista posada a la subhasta de joies, peces d'alta costura i objectes personals de l'actriu, que s'inicia aquesta tarda a la casa Christie's de Nova York i podria superar els 50 milions de dòlars.

La subhasta "ha generat un interès sense precedents a la prevenda i s'hi han registrat compradors de tot el món", explicava Marc Porter, president de Christie's Amèrica. "Estem encantats amb l'interès mundial de la subhasta presencial –va afegir Porter– i la participació en línia continua augmentant". D'entre les moltes peces que van pertànyer a l'actriu, desapareguda al març, n'hi ha de preus assequibles per a la venda online.

De les 269 peces a la venda destaquen joies com la tiara que va regalar-li el seu tercer marit, Michael Todd, i l'anell de 33.19 quirats, present de Richard Burton i que rep el sobrenom de 'diamant d'Elizabeth Taylor'. S'estima que podria vendre's per més de 2,5 milions de dòlars.

"Impressiona el profund coneixement que tenia de la joieria", reflexiona el director del departament de joieria de Christie's, François Curiel. "Està clar que posseïa un ull expert per l'artesania, les rareses, la qualitat i la història. Va col·leccionar peces dels millors períodes", afegeix. Taylor va adquirir una perla del segle XIV, de 55 quirats, que havia estat propietat de Maria Tudor, entre d'altres.

D'entre els looks més icònics de l'actriu també es posen a la venda la jaqueta de Versace que Taylor va lluir en alguns dels films, amb un preu de sortida de 20.000 dòlars, o el vestit del primer casament amb Burton, dissenyat per Irene Sharaff.

La prevenda també ha estat un èxit i gairebé s'han exhaurit edicions limitades que superen els 2.000 €. Les joies, que prèviament es van poder veure en exposicions a Hong Kong, Moscou, Los Angeles i Londres, s'han posat a la venda seguint les ordres de Taylor. L'actriu "va indicar quin tipus de venda volia fer i va donar instruccions sobre la seva col·lecció que hem seguit seriosament: "doneu-los una bona casa", relatava Porter.

stats