LITERATURA
Cultura 30/05/2012

La casa de Sir Arthur Conan Doyle se salva de la demolició

Volien construir pisos a la casa de Surrey on l'escriptor va donar a llum 13 novel·les de Sherlock Holmes tan famoses com 'El gos dels Baskerville'

Efe
1 min

LondresEl Tribunal Superior de Londres ha salvat de la demolició la casa victoriana d'Arthur Conan Doyle a Surrey (Anglaterra), on l'escriptor escocès va escriure 13 novel·les del sagaç detectiu Sherlock Holmes, com 'El gos dels Baskerville'.

La fundació encarregada de preservar aquest edifici històric, l'anomenada Undershaw Preservation Trust, va presentar el passat 23 de maig un recurs contra l'enderroc, que ha estat acceptat pel tribunal i que impedirà que la casa victoriana es transformi en vuit habitatges i es perdi el seu valor literari.

L'habitatge, dissenyat pel mateix Conan Doyle, que va viure-hi des del 1897 fins al 1907, ha estat descuidat pels seus actuals propietaris, l'empresa constructora Fossway. Els amos d'Undershaw (el nom donat a la casa) la perceben simplement com una oportunitat d'inversió. Però la fundació, que la considera part de la cultura anglesa, l'ha salvat en una batalla llarga i difícil. La casa victoriana havia sigut un hotel abans de quedar buida el 2005 i, des de llavors, va començar a deteriorar-se.

stats