Cultura 01/09/2011

L'Ajuntament de Sitges i la Diputació de Barcelona paralitzen la remodelació dels museus de Sitges

L'alcalde del municipi afirma que les obres "no s'aturaran de manera global"

Acn
2 min

SitgesL'Ajuntament de Sitges i la Diputació de Barcelona han decidit paralitzar una part de les obres de remodelació dels museus de la façana marítima de Sitges -Museu Maricel, Cau Ferrat i la Casa Rocamora. Segons ha informat el consistori, la decisió s'ha pres després d'una visita d'obres en la qual s'ha constatat que els treballs havien avançat en punts que estan pendents de revisió, com ara les rampes i la façana marítima. D'aquesta manera, s'atura l'actuació en els aspectes que són motiu de reivindicació de la Plataforma SOS Sitges i que l'actual equip de govern s'havia compromès a revisar.

Des de l'inici de legislatura, el govern local (CiU, PP, Sitges-GI i Nou Horitzó) ha estudiat les possibles variacions del projecte per acostar les possibilitats tècniques als requisits de la Plataforma SOS Sitges. L'entitat ciutadana demana que el projecte es modifiqui, ja que creu que atempta contra alguns aspectes de la Llei de protecció del patrimoni català, i contra la normativa urbanística. La plataforma demana, entre d'altres, que es recuperi l'estat original del sostre de la planta baixa de Cau Ferrat o que la façana de mar dels museus reprodueixi exactament la del 1915.

L'alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha volgut deixar clar que les obres "no s'aturaran de forma global" i que està previst que finalitzin a finals del 2012. La reforma del Museu Maricel, el Museu Cau Ferrat i la Casa Rocamora van començar l'any 2010 i tenen un pressupost de 10 milions d'euros finançats pel ministeri de Foment, la Diputació de Barcelona, la Generalitat i l'Ajuntament de Sitges.

La reforma dels museus té dues línies d'intervenció: la primera, de caràcter més funcional, ha de resoldre l'accés mitjançant una entrada única als dos museus, a més de la modernització dels serveis de les instal·lacions, i afegir una zona d'aules i tallers. La segona línia d'intervenció inclou l'adaptació del conjunt museístic perquè sigui accessible per a les persones amb discapacitat i adequar-lo a la normativa contra incendis.

Forns es reunirà aquest divendres amb el vicepresident de l'àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil, per debatre el futur dels museus de Sitges.

stats