Art
Cultura 11/05/2011

El quadre 'Sixteen Jackies' de Warhol assoleix els 20,2 milions de dòlars

El pare del 'pop art' va realitzar les fotografies el 1963, abans i després de la mort de John Kennedy. Avui Christie's subhasta els autoretrats de Warhol

Efe
1 min

Nova YorkSixteen Jackies, la pintura que Andy Warhol va fer de Jacqueline Kennedy, va ser la protagonista de la subhasta de Sotheby's d'ahir a Nova York, on la pintura es va vendre per 20,2 milions de dòlars.

El pare del pop art va retratar la que va ser esposa del president John F. Kennedy i, segons un responsable de Sotheby's, "la peça és una inusual mostra de dos dels pilars en què se sustenta l'art de Warhol: les icones populars i la repetició d'imatges".

La peça, de tons negres, blaus i daurats, reprodueix setze retrats de l'antiga primera dama fets a partir de les fotografies preses el novembre de 1963, abans de la mort del president Kennedy i durant el seu enterrament.

Warhol es va vendre pel preu que estava previst, entre 20 i 30 milions de dòlars; la casa de subhastes, però, no va aconseguir complir les expectatives amb l'escultura Pantera rosa, de Jeff Koons. La figura de pop art està realitzada amb porcellana de colors vius, mostra al personatge abraçat a una jove rossa semidespullada i segons Sotheby's, "és una de les obres més reeixides de la carrera de Koons".

La casa Christie's també durà a terme avui una subhasta d'art modern i contemporani, en què sortiran a la venda dos autoretrats d'Andy Warhol valorats en més de 20 milions de dòlars cadascun.

stats