Cultura 13/02/2013

S'obre la convocatòria del setè Premi Quim Masó de producció teatral

Enguany el guardó augmenta la dotació econòmica de 30.000 a 50.000 euros. El projecte guanyador s'estrenarà dins la pròxima edició del festival Temporada Alta i al Grec el 2014

Ara
1 min
Sandra Simó (la segona per l'esquerra) amb l'equip de 'Victoria Falls', projecte guanyador del Premi Quim Masó 2012

BarcelonaAquest dijous s'obre la convocatòria de la setena edició del Premi Quim Masó a projectes de producció teatral en català o de traducció catalana d'un text escrit en una altra llengua. El termini romandrà obert fins al 14 de març.

Com que actualment és molt difícil aconseguir finançament per engegar nous projectes teatrals, els organitzadors han augmentat la dotació del premi de 30.000 a 50.000 euros i s'ha eliminat de les bases del concurs la clàusula que obligava al projecte guanyador a fer una aportació econòmica a la producció. La dotació és de 25.000 euros destinats a contribuir al finançament d'un espectacle de teatre que no s'hagi estrenat. El Grec Festival de Barcelona també coproduirà l'espectacle guanyador. La seva aportació es determinarà durant el primer trimestre de 2014 i serà d'entre 18.000 i 25.000 euros. L'espectacle guanyador s'estrenarà en el marc de Temporada Alta 2013 – Festival de Catalunya i farà entre dues i quatre funcions al Grec 2014- Festival de Barcelona.

El premi es convoca des de l'any 2006 en record a l'actor, productor i director Quim Masó. Està impulsat per la família Masó, l'empresa Bitò Produccions, la Llibreria 22 de Girona , Poscènium-Sala La Planeta, l'Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona amb la col·laboració del Grec-Festival de Barcelona. La guanyadora de la darrera edició del premi va ser Sandra Simó amb 'Victoria Falls', una producció d'Eteri Produccions que també es podrà veure a la pròxima edició del Grec.

stats