Cultura 19/03/2012

Sol Picó balla entre les obres mestres del romànic català del MNAC

La coreògrafa i ballarina valenciana presenta l'espectacle 'Llàgrimes d'àngel' dins les sales del MNAC

Ara
1 min
Sol Picó a 'Llàgrimes d'àngel' / MNAC

BarcelonaCom es comportaven les persones a la Catalunya del segle XII? Què sentien? Quin pes tenien la religió i la guerra en les seves vides?. Aquestes són algunes de les preguntes que la ballarina i coreògrafa Sol Picó es va plantejar quan va concebre 'Llàgrimes d'àngel', l'espectacle presentarà dins les sales d'art romànic del MNAC els dies 23, 24, 30 i 31 de març.

L'objectiu de Sol Picó a l'hora de ballar dins les sales del museu és despertar la humanitat a les pintures i escultures del museu. La creació d'aquest espectacle ha suposat un repte tan per a l'autora com per als tècnics dels museu. En aquesta ocasió Picó, que sol inspirar-se en la realitat que l'envolta, ha hagut de retrocedir en el temps i trobar la inspiració en l'art sacre. I per ballar entre les obres, acompanyada de la ballarina Verónica Cendoya, ha hagut de tenir en compte les condicions de conservació i de seguretat de les obres.

A més de les dues dues ballarines, participen en l'espectacle la violinista Adele Madau i la cantant Mariona Sagarra, que posen música al moviment de les dues ballarines.

'Llàgrimes d'àngel' proposa a l'espectador tornar a descobrir, aquesta vegada a través la mirada de Sol Picó, les col·leccions de romànic del MNAC.

stats