Cultura 08/06/2012

El Sónar espera rebre 80.000 espectadors

La direcció del Sónar confia que la 19a edició del festival, que se celebrarà del 14 al 16 de juny, aplegui 80.000 espectadors. El cartell d'enguany l'encapçalen New Order, The Roots i Lana del Rey.

Xavier Cervantes
2 min
El grup de hip-hop The Roots actuarà en el festival el dissabte 16 de juny.

BARCELONA.El pop electrònic i el house seran els dos principals eixos estilístics de la 19a edició del Sónar, que es desenvoluparà al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), al Museu d'Art Contemporani (Macba) i la Fira Gran Via 2 de l'Hospitalet de Llobregat del 14 al 16 de juny. Enric Palau, codirector del festival juntament amb Ricard Robles i Sergi Caballero, va destacar ahir que el Sónar ha crescut internacionalment, amb esdeveniments a Sud-àfrica, el Japó i el Brasil, però que l'edició barcelonina "és el pare i la mare del Sónar, el referent".

Palau va explicar que, tot i que els continguts del festival es renoven, es manté "el vincle amb la tecnologia i el fet electrònic, tant en l'àmbit musical com en l'expositiu". Pel que fa a la música, enguany hi ha programades unes 120 actuacions i sessions de DJ.

Divuit concerts a YouTube

La direcció del Sónar espera uns 80.000 espectadors, una xifra semblant a la de l'any passat. A aquesta quantitat caldrà afegir-hi l'audiència que generin els divuit concerts de la programació nocturna que es podran veure en directe a través del canal del festival a YouTube. "El Sónar de São Paulo va tenir 30.000 espectadors, i online el van seguir 300.000 persones", va recordar Ricard Robles. La programació musical inclou clàssics del pop electrònic com els britànics New Order i habituals del festival com Richie Hawtin i Laurent Garnier. Un dels principals atractius del cartell és el grup de hip-hop The Roots. I entre els nous artistes destaca Lana del Rey. Hi haurà renovadors del house com Julio Bashmore i Nina Kraviz, i defensors del pop electrònic com Austra i LA Vampires. El cartell també inclou artistes catalans com Esperit! i John Talabot.

El pressupost del festival és de quatre milions d'euros. L'aportació de les administracions públiques, 408.000 euros, representa el 10,20% del pressupost. La Generalitat hi destina 165.000 euros. L'Ajuntament de Barcelona hi aporta 170.000 euros, el CCCB 50.000 i el ministeri de Cultura 8.000.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, van seure ahir a la llarga taula que va presidir la roda de premsa de presentació del Sónar al CCCB. Tots dos van emfatitzar la importància d'un festival que, segons Trias, és "una mostra de la vitalitat de la ciutat". Mascarell va definir el Sónar com "l'esdeveniment més important que la ciutat ha generat en els últims vint anys". Els elogis dels polítics es van completar amb una menció de Mascarell a la internacionalització del Sónar. "Fa una transferència cultural de dins cap enfora", va dir. També va elogiar la fira professional del SonarPro, "una plataforma per fer internacional la música catalana".

stats