Cultura 28/03/2012

El Sónar 2012 presenta 40 noves incorporacions al cartell i la imatge del festival

New Order, James Murphy i Die Antwoord s'incorporen a la nònima d'artistes del festival i Sergio Caballero presenta un nou film, 'La distancia'

Ara
1 min
Imatge del Sónar 2012 / SÓNAR

BarcelonaEl Sónar 2012 ha fet públiques avui 40 noves incorporacions al cartell, entre les quals destaquen els pioners de la música electrònica New Order, el nord-americà James Murphy i grup sud-africà Die Antwoord torna després de l'èxit aconseguit l'any passat.

El festival barceloní ha presentat també la seva imatge: una creu que recorda les que pintaven Antoni Tàpies o Joseph Beuys i 'La distancia', una nova pel·lícula de Sergio Caballero que relata un robatori en una central tèrmica de Sibèria.

New Order estan considerats com un dels primers grups que van introduir la música electrònica de ball en el context de la música pop i van ser capaços de reinventar-se després de Joy Division. A més del respecte de la crítica, el grup de Manchester ha gaudit del favor del públic amb èxits com 'Blue Monday', 'Bizarre Love Triangle', 'True Faith', 'The Perfect Kiss', 'Regret' o 'Fine Time'.

El festival incorpora, a més, el britànic Totally Enormous Extinct Dinosaurs, James Murphy (LCD Soundsystem), Joe Goddard (Hot Chip), The 2 Bears, el discjòquei britànic Untold, el duet barceloní Pegasvs. També hi actuaran, entre altres, l'experimentador brasiler Ricardo Donoso, el japonès Masaki Batoh, que presenta una insòlita proposta músico-científica i algunes de les propostes catalanes i espanyoles més interessants actualment, com ara Lenticular Clouds, Lolo & Sosaku, D.Forma o Esperit!.

stats