Cultura 19/06/2012

'Estrella blava', fa el rècord de l'obra Joan Miró a les subhastes

'Pintura (Estrella blava)' va ser adjudicada per 29,3 milions d'euros a Sotheby's de Londres. Pertany a la sèrie de "Pintures de somni" i el mateix artista la considerava una de les fites de la seva carrera

Ara
2 min
'Pintura (Estrella blava)', de Joan Miró / SOTHEBY'S

BarcelonaQuatre col·leccionistes es van disputar aquest dimarts al vespre a Sotheby's de Londres 'Pintura (Estrella blava), de Joan Miró. Sortia a la venda per 18 milions d'euros, com l'obra més destacada de la subhasta d'art impressionista i modern de la casa, i va ser adjudicada per 29,3 milions, el rècord de l'obra de l'artista a les subhastes.

"És una de les obres de Miró més importants i representa la transició de l'artista de l'art figuratiu a l'abstracte. Les seves obres d'aquest període són summament modernes, intemporals i universals. I surt a la venda en un moment en què hi ha un demanda sense precedents d'obres mestres modernes icòniques", ha dit Helena Newman, la presidenta del departament d'art impressionista i modern de la casa a nivell europeu.

Miró va realitzar 'Pintura (Estrella blava)' el 1927 a París dins la sèrie coneguda com "Pintures de somni", en un moment en què estava vinculat al grup surrealista d'Andre Breton. Més endavant el mateix Miró la va considerar una obra central tan d'aquell com del conjunt de la seva trajectòria. I va pertànyer a André Lefevre, un important col·leccionista i coneixedor de l'art del segle XX.

A les "Pintures de somni", Miró va començar a treballa símbols que el van acompanyar al llarg de tota la seva carrera. Algunes de les altres obres que integren aquest moment de la trajectòria de Miró es poden contemplar al Centre Pompidou de París, la Fundació Beyeler a Basilea, la Tate Modern de Londres i al Metropolitan de Nova York.

A més de l'obra de Miró, dins la mateixa subhasta sortiran a la venda obres de Picasso, Signac, Bonnard, Monet i Chagall.

stats