MUSICAL
Cultura 17/02/2012

Julie Taymor guanya el primer combat contra 'Spider-Man'

La directora acomiadada del musical més car de la història cobrarà drets d'autor mentre estigui en cartell. A més, reclama als productors un milió de dòlars com a coautora del llibret

Ara
1 min

BARCELONAEls productors del musical més car de la història de Broadway, 'Spider-Man', accediran a pagar drets d'autor a Julie Taymor, exdirectora de l'obra amb la qual estan immersos en una batalla legal des de fa 11 mesos, des que va ser acomiadada. Els productors esperaven que Taymor només cobrés drets per la seva contribució al musical pel temps en què hi va estar treballant i al final hauran de pagar-li mentre l'obra estigui en cartell.

Els problemes entre els productors i Taymor encara no han acabat perquè la mítica directora d'El Rey León també ha presentat una demanda d'un milió de dòlars per haver coescrit el llibret. Michael Cohl i Jeremiah HarrisCohl l'acusen de no haver volgut accedir a fer els canvis necessaris en una obra que va endarrerir l'estrena per accidents diversos. "Perquè l'espectacle sobrevisqués, per les despeses i endarreriments que generava, vam haver de contractar un altre director", al·leguen els responsables, que han pagat 57 milions d'euros per l'obra.

stats