ASSAIG
Cultura 24/05/2011

Stéphane Hessel i Edgar Morin s'uneixen per passar de la indignació a l'acció

Hessel, l'autor d''Indigneu-vos' –que ha venut més dos milions d'exemplars–, i el sociòleg Edgar Morin preparen el llibre 'Le chemin de l'esperánce, aux actes citoyens!', amb el qual volen impulsar la mobilització ciutadana

Efe / Redacció
1 min
Stéphane Hessel, autor del llibre 'Indigneu-vos'

París p { margin-bottom: 0.21cm; } L'escriptor francès Stéphane Hessel, autor del llibre Indigneu-vos, que va servir d'inspiració per al moviment ciutadà Democràcia Real, prepara amb el sociòleg Edgar Morin un altre volum que parlarà de com passar pacíficament de la indignació a l'acció. El llibre es publicarà al setembre i es titularà Le chemin de l'esperánce, aux actes citoyens! (El camí de l'esperança, als actes, ciutadans!), en referència a un fragment de la Marsellesa, l'himne nacional francès, en el qual, amb la mateixa estructura gramatical, els ciutadans eren convidats a prendre les armes.

Amic personal de Hessel, Edgar Morin, de 89 anys, és autor, entre moltes altres publicacions, de La Voie. Pour l'avenir de l'Humanité (La Via. Per al futur de la Humanitat), del qual s'han venut més de 50.000 exemplars i que suggeria que no era suficient indignar-se. Segons el setmanari francès L'Express, va ser l'editorial Fayard la que va proposar que aquests dos intel·lectuals francesos reunissin en un llibre les seves teories i la seva manera de veure el futur.

stats