Cinema
Cultura 16/02/2012

Steven Soderbergh, enamorat de Barcelona

El cineasta presenta a la Berlinale 'Haywire', rodada en part a Catalunya. Un 'thriller' d'acció amb Gina Carano, Ewan McGregor, Michael Fassbender i Antonio Banderas

Xavi Serra
1 min

Berlín"És la ciutat més meravellosa que he vist mai". Enmig d'una roda de premsa al Festival de Berlín, Steven Soderbergh s'ha atrevit a proclamar públicament el seu amor per Barcelona. El cineasta presentava a la Berlinale 'Haywire', una cinta d'acció protagonitzada per la debutant Gina Carano, exlluitadora d'arts marcials, que conté una llarga seqüència rodada a Barcelona on la protagonista lidera una missió per rescatar un home captiu. El rescat culmina amb una trepidant persecució a peu per carrers del Barri Gòtic, com el carrer Ample o Escudellers.

Soderbergh ha deixat clar que no volia filmar una Barcelona "de postal", i que per això ha evitat els monuments de Gaudí i rodar vistes aèries de la ciutat. "Volia mostrar els indrets de Barcelona que habitualment no es poden veure en una pel·lícula. La idea era cenyir-me al punt de vista de la protagonista, que no hi és precisament per anar a museus o visitar galeries, sinó per executar una missió. Però de vegades va ser difícil no caure en la temptació de fer-ho, perquè Barcelona és meravellosa".

Antonio Banderas, que també va participar en el rodatge de la seqüència de Barcelona, va declarar ahir que rodar amb Soderbergh és com "tocar amb un músic de jazz que sap molt bé que és el que vol i, en conseqüència, es permet improvisar". 'Haywire' s'estrenarà als cinemes el 2 de març.

stats