Cinema
Cultura 11/03/2011

Steven Soderbergh s'allunya de la gran pantalla

'Librace' i 'Man from U.N.C.L.E', amb Matt Damon i George Clooney entre el repartiment, seran els dos últims projectes del director nord-americà

Efe
1 min
Steven Soderbergh

El director de cinema nord-americà Steven Soderbergh ha anunciat que es retirarà del cinema quan finalitzi els rodatges dels seus últims projectes, protagonitzats per Matt Damon i George Clooney.

En una entrevista a Studio 360 amb Kurt Anderson, el cineasta ha afirmat que en els últims tres anys ha rebutjat els projectes que li han ofert. Soderbergh va donar-se a conèixer amb Sexe, mentides i cintes de vídeo el 1989 (guanyadora a Sundance i el Festival de Cannes); després van venir Traffic, que va li va donar l'Oscar el 2000, Erin Brockovich i la saga Ocean's Eleven (2001, 2004 i 2007), entre d'altres treballs.

"Ja era el moment", ha manifestat el director, de quaranta-vuit anys. "Quan arribes al punt en què penses que si has de tornar a pujar a la furgoneta per localitzar exteriors et dispararàs un tret, és el moment de deixar que pugin els altres, els que de veritat tenen il·lusió per fer-ho". El cineasta ha afegit que "quan vaig començar a sentir que ja havia fet aquella presa, que ja havia rodat escenes així, va ser quan vaig començar a considerar seriosament la idea de retirar-me".

Librace, protagonitzada per Matt Damon i Michael Douglas, i Man from U.N.C.L.E, amb George Clooney, són els seus dos últims projectes. "És una bona manera d'anar-se'n", ha rubricat Steven Soderbergh.

stats