Música
Cultura 30/08/2011

Surt a la venda el nou disc de Red Hot Chili Peppers, 'I'm with you'

Avui es podrà veure als cinemes un concert de presentació via satèl·lit

Ricard Martín
2 min
Red Hot Chili Peppers

BarcelonaAvui es publica a tot el món el nou disc dels Red Hot Chili Peppers, I'm with You, la primera col·lecció de cançons noves que editen d'ençà el llunyà Stadium Arcadium (2006). I es pot dir que el temps no passa pels Red Hot Chili Peppers, un dels últims gegants del rock alternatiu que queden en actiu. Els californians poden fer pauses d'anys, com les que es prenien abans les grans bandes de rock, però la publicació d'un disc seu sempre aixeca molta expectació.

I'm with you, produït per Rick Rubin, és el primer treball de la banda amb el seu nou guitarrista, Josh Klinghoffer, exguitarrista de Warpaint. John Frusciante, el guitarrista històric de la banda gairebé d'ençà el seu inici, va abandonar el vaixell l'any 2009. Val a dir que Klinghoffer no és cap nouvingut a la maquinària dels Peppers: en va ser el segon guitarrista durant la gira de Stadium Arcadium.

Per justificar al seva marxa, Frusciante va esgrimir les clàssiques diferències creatives, però sense reflectir cap mala relació: “Els meus interessos musicals em van portar en una direcció diferent; no hi va haver cap drama ni cap bronca en la decisió, i els meus companys van ser molt comprensius”.

Sigui com sigui, els fans podran comprovar avui la compenetració de Klinghoffer amb la banda. Aquesta nit, els Red Hot Chili Peppers oferiran un concert de presentació des de Colònia, Alemanya, que es retransmetrà en fals directe, alta definició i pantalla gegant a 18 sales de l'estat espanyol. A Catalunya es podrà veure a les 21.00 h a Yelmo Cines Icaria, Cinesa Diagonal, Cinesa Heron City, Cinesa Mataró i Cinesa la Maquinista.

La gira mundial, que arrenca l'11 de setembre a Bogotà (Colòmbia), passarà el 15 de desembre per Barcelona, al Palau Sant Jordi. El 17 de desembre actuaran al Palau d'Esports de la Comunitat de Madrid, i de moment ja s'han esgotat les entrades per a aquest últim concert.

stats