Cultura 08/12/2010

Luc Besson filmarà la vida de l'activista Suu Kyi

La vida d'Aung San Suu Kyi, alliberada fa un mes després d'estar set anys captiva per promoure la democràcia a Birmània, ha inspirat un film biogràfic que es roda ja a Tailàndia, a les ordres del director francès Luc Besson

1 min
Michelle Yeoh

BangkokEl paper de l'activista ha anat a parar a l'actriu Michelle Yeoh, coneguda per haver interpretat una Bond girl a El demà no mor mai.

Les primeres escenes estan essent filmades a diferents àrees rurals de la frontera que Taliàndia comparteix amb Birmània, on hi ha els refugiats que acullen uns 150.000 birmans, molts d'ells pertanyents a alguna de les minories ètniques del país.

Yeoh, de 48 anys i nascuda a Malàsia, va viatjar aquesta setmana a Rangun per entrevistar-se diverses vegades amb la líder del moviment democràtic, per tal de treballar el seu paper. "Les dues s'assemblen molt", va dir a Radio Free Asoa el portaveu de la Lliga Nacional per la Democràcia i advocat de la premi Nobel de la Pau, Nyan Win.

En 1995, el cineasta John Boorman va dirigir Més enllà de Rangún, inspirada en l'onada de violència i repressió que va seguir a les manifestacions de set anys enrere per part de defensors de la democràcia a Birmània.

stats