Cultura 23/05/2012

Swab mostra a partir d'avui les tendències de l'art actual amb 64 galeries

La fira internacional d'art contemporani de Barcelona obre avui les portes a la Fira de Barcelona

Efe/ara
2 min
Les obres d'art de Swab s'escapen dels estands de les galeries

BarcelonaLa cinquena edició de la fira internacional d'art contemporani de Barcelona Swab obre avui les portes als pavellons 2 i 3 de la Fira. Enguany hi participen 64 galeries de 20 països que recullen les diferents tendències de l'art actual. Joaquín Díez-Cascón, el director de la fira, l'ha organitzat amb la vista posada en els mercats emergents de l'art internacional –Amèrica Llatina i Àsia– i amb l'ambició que d'aquí a dos anys Swab tingui 80 expositors. "Seria la xifra ideal de galeries per a una fira com aquesta", assegura.

Les galeries participants presenten obres de tot tipus de gèneres: pintures, escultures, dibuixos, instal·lacions i vídeos. El ventall de preus està entre els 60 euros i els 25.000 euros.

Swab, que romandrà oberta fins a aquest diumenge, busca el seu lloc dins l'escena de l'art contemporani barceloní més enllà del recinte de la fira. A la plaça Univers s'hi ha instal·lat un escenari on actuen músics joves de la ciutat i deu caixes de fusta que a hores d'ara ja s'han convertit en el suport de les obres de diversos artistes urbans. Així mateix, el perímetre de la plaça està recorregut per 200 metres de murs on també treballen altres creadors urbans. Aquesta iniciativa ofereix la possibilitat de veure el procés de creació i desenvolupament de les diferents intervencions.

A més d'aquestes intervencions, un grup d'estudiants de les escoles de disseny IED, IDEP, La Llotja, ESDI i Elisava han realitzat diverses obres amb vinil que s'han enganxat a les escales de les estacions del metro de Barcelona de Passeig de Gràcia, Catalunya i Liceu. Els projectes escollits són 'Camaleó', de Leyre Garatea (IED); 'Humans are here', de Marc Valls Pla i Marc Àlvarez Cortés (ESDI); 'El gegant adormit', de Montse Galbany (Elisava); 'Caputxeta', d'Alexandra Martí, i 'En aquests dies', d'Elke Bauer (IDEP).

Demà se subhastaran dins Swab, amb la col·laboració de la casa Sotheby's, 25 ossets intervinguts per diversos artistes i dissenyadors nacionals i internacionals com ara Mariscal, Nazario, Jordi Labanda, Isabel Coixet o Silvia Prada. Al web de la fira se n'estan subhastant 'online' 75 més. Els beneficis obtinguts aniran destinats a la Fundació Lluita contra la Sida.

stats