TEATRE
Cultura 11/05/2011

EL TNC estrena un consell d'administració més empresarial

El conseller de Cultura busca treure el "màxim rendiment" del teatre amb una direcció més participada per l'empresa privada i el sector professional

Laura Serra
1 min
Sol Daurella presidirà el TNC

BARCELONAAquesta tarda s'ha constituit el nou consell d'administració del Teatre Lliure, un pas que "no era necessari però sí convenient", ha dit el conseller de Cultura Ferran Mascarell. L'objectiu és impulsar aquest organisme, que és qui ha de donar suport al director Sergi Belbel, vetllar pel bon funcionament del teatre, plantejar el nou contracte programa (l'actual s'esgota el 2012) i "fer que la societat estigui orgullosa del TNC", ha dit el conseller. Per això, el govern ha dissenyat un nou consell amb un pes molt fort del món empresarial –buscant el "suport des del punt de vista econòmic, tan del patrocini, com de la manera de gestionar les coses que cal que apliquem al màxim"–, del propi sector teatrel i, en canvi, s'ha reduït la presència de l'administració pública al màxim, a "3 o 4 persones" que vénen de Cultura, Educació, Economia i Turisme. El conseller ha afirmat que cal trere "el màxim rendiment" des del punt de vista cultural i de recursos del teatre. La maniobra del canvi ha assegurat que vol servir "d'impuls".

Sol Daurella, presdienta de Cobega (l'empresa concessionària de Coca-Cola), dirigirà el consell, amb els vocals Neus Aranda, Georgina Arderiu, Jacint Boixassa, Jordi Coca i Villalonga, Romà Cuyàs, Sol Daurella, Jordi Font, Joan Maria Gual, Marian Muro, Joan Manuel del Pozo, Marian Puig i Xavier Solà.

Preguntat sobre el càrrec vacant d'administrador general del teatre, des que va plegar fa un parell de mesos Alfred Fort, Mascarell ha dit que "no és segur que falti" un gerent. "Cal veure si l'estructura seguirà com era o bé si es pot simplificar".

stats