BALLET
Cultura 13/04/2012

Tamara Rojo, nova directora artística de l'English National Ballet

La primera ballarina del Royal Ballet de Londres va ballar amb l'English National Ballet quan va aterrar a Londres el 1997

Efe
2 min
Tamara Rojo

LONDRESLa ballarina espanyola Tamara Rojo serà a partir del setembre la nova directora artística de l'English National Ballet, segons ha anunciat avui la companyia britànica de dansa clàssica. Rojo, de 36 anys, que és en l'actualitat primera ballarina del Royal Ballet de Londres, serà l'encarregada de dissenyar la nova temporada de la companyia en la qual ella va començar a ballar quan va arribar a la capital britànica el 1997.

La ballarina espanyola, premi Príncep d'Astúries d'Arts el 2005, no deixarà, però, els escenaris en assumir el càrrec de directora artística. Rojo ballarà en algunes de les produccions de la seva nova companyia "i farà servir la seva reputació i la seva base d'admiradors per assolir noves audiències", va explicar l'English National Ballet a través d'una nota de premsa. "És un honor per a mi el fet que m'hagin proposat ser la directora artística de la companyia. Tinc molt bons records del temps que vaig passar com a ballarina a l'English National Ballet i res em pot fer sentir més orgullosa de tornar a una companyia tan reconeguda internacionalment", va explicar Rojo a través d'un comunicat.

La ballarina, que es va formar a Madrid de la mà del coreògraf Víctor Ullate, ha dit que està "particularment emocionada" amb l'oportunitat de treballar amb joves coreògrafs i d'"explorar oportunitats amb altres formes artístiques". L'English National Ballet, fundat el 1950 i que compta amb 65 ballarins, és una de les quatre companyies de dansa clàssica més importants del Regne Unit. Rojo substituirà com a directora artística de la companyia el canadenc Wayne Eagling, que també va ser ballarí del Royal Ballet de Londres i que va anunciar el febrer passat que abandonaria el seu lloc abans de l'estiu.

stats