Cultura 26/04/2012

Tanquen les urnes de la SGAE, amb més participació

Les eleccions per escollir una nova junta directiva superen els registres d'anteriors convocatòries, però la participació segueix sent molt minoritària

Efe
1 min

MadridLa jornada electoral per elegir la nova junta directiva de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE) ha conclòs amb més participació respecte als comicis de 2011, amb un total de 1.348 vots presencials, encara que la resposta a les urnes segueix sense ser majoritària.

Més de 21.000 socis estaven convocats per elegir els 39 membres de la nova junta directiva, immersa en una greu crisi des que fa deu mesos diversos exdirectius, entre ells el president del seu consell de direcció, Eduardo Bautista, acabessin detinguts per ordre de l'Audiència Nacional.

En total, concorrien 173 candidatures, que són individuals, encara que la majoria dels aspirants s'agrupen en llistes, com és el cas d'Autors Units per la Refundació (AUNIR), encapçalada per Antón Reixa; D'altra Manera (DOM), liderada per José Miguel Fernández Sastrón, i la coalició Centrats, coordinada per Iván García Pelayo.

La jornada electoral començava passades les 10.00 hores a les cinc meses electorals disposades: una central a la seu de la SGAE a Madrid i cinc més a Barcelona, Bilbao, València, Santiago de Compostel·la i Sevilla.

Un cop tancades les taules –i fins i tot les portes de la seu central–, començava el recompte, que no conclourà fins a la matinada i que es porta a terme amb un nou sistema informàtic.

Demà al migdia hi haurà roda de premsa de presentació de la nova junta.

stats