Música
Cultura 16/09/2011

Tarragona celebra des d'avui les Festes de Santa Tecla amb més de 430 actes

Sopa de Cabra, Antònia Font, Anna Roig, La Troba Kung-Fú, Sergio Dalma i Raphael són algunes de les actuacions més destacades

Redacció
2 min

TarragonaTarragona inicia avui les seves festes patronals de Santa Tecla, que proposen més de 430 actes fins al pròxim dia 25.

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, farà a les 19 hores la tradicional Crida, un convit a la participació ciudadana, i després nomenarà el Perpetuador, persones que s'han significat per mantenir viva Santa Tecla. Aquest any serà Mariano Borrero "Gordito", cap d'una família amb gran tradició castellera de la ciutat i que als seus 68 anys n'ha estat més de 60 vinculat amb el món de les torres humanes, on actualment segueix en la colla local Xiquets de Tarragona.

L'alcalde i el Perpetuador encendran la primera tamborinada, en un dels actes més esperats perquè signifiquen l'inici formal de les celebracions. Avui també se celebrarà el primer gran concert, a les 22 hores a la Tarraco Arena Plaça, a càrrec de Sergio Dalma, que presentarà el disc Via Dalma. A més, avui també obrirà l'espai juvenil de les Barraques al passeig de les Palmeres i se celebraran revetlles populars.

En l'apartat musical, també hi ha programades les actuacions de Sopa de Cabra, Raphael, Antònia Font, La Troba Kung-Fú, Anna Roig, OBK o Teràpia de Shock. Mazoni substituirà el concert d'Els Catarres, que han suspès els seus concerts fins al pròxim 6 d'octubre a causa de l'afonia que pateix el seu cantant.

Destaca també la jornada castellera de diumenge, dia 18, amb la participació de dues colles locals (Xiquets i Jove), els Castellers de Vilafranca i la Vella de Valls.

Per als més petits, s'ha programat La Santa Tecla Petita, amb la Baixadeta de l'Aguileta i el Correfoc Petit, dues adaptacions infantils dels actes tradicionals més emblemàtics.

Les festes també ofereixen actes adaptats a col·lectius amb necessitats especials i, amb el nom de Festa per a Tothom, un grup de voluntaris acompanyarà unes 150 persones que necessiten suport, i també s'ofereix transport adaptat i un intèrpret de la llengua de signes, que ja estarà present durant el pregó, el dia 21.

La beguda de les festes, la mamadeta, un combinat de granissat de llimona i del licor Chartreuse, que antigament es destil·lava a la ciutat, ofereix una de les novetats, ja que recuperarà la graduació original de 43 graus, tres més que els que té ara. Cada any per Santa Tecla els monjos cartoixans elaboren una producció especial del seu licor d'herbes i aquesta edició compleix 20 anys, la qual cosa se celebrarà també amb ampolles de col·leccionisme.

stats