Cultura 09/09/2011

El teatre i els negocis prenen Tàrrega

El teatre, la dansa i el circ s'han apropiat avui dels carrers de la localitat. Productors internacionals i companyies s'han reunit per presentar els espectacles a l'estranger i l'ICIC ha presentat un nou tipus d'ajudes per subvencionar les companyies davant la mala salut econòmica dels ajuntaments

Laura Serra
2 min
Vuit companyies angleses i catalanes s'han unit a 'Gravity'

TàrregaTàrrega ja ha estat presa pel teatre. Ahir va ser el tret de sortida, amb l'espectacle inaugural de circ de Los Galindos, però avui els carrers, places i parcs ja són un non-stop de teatre, dansa i circ. Els clowns més gamberros fins ara, Murmuyo i Metrayeta han aconseguit acabar amb la propietat privada, ells tots sols, aquesta tarda, seguits de centenars de persones que s'han arribat a colar dins d'un pis i un balcó.

Aquest migdia, un centenar de productors internacionals han tingut un lunch meeting amb una trentena de companyies que presenten espectacle a la Fira. És un dels moments més productius per als artistes, que aprofiten l'ambient distès de canapès per vendre el seu xou a l'estranger. Hi ha quòrum entre les dues parts: FiraTàrrega és un lloc excel·lent per fer negocis. A més, l'ICIC ha presentat en el marc de la fira un nou tipus d'ajudes per subvencionar les gires a les companyies, donada la mala salut dels ajuntaments (tot i que encara es diu amb la boca petita que hi ha una crisi i una preocupació importants). Cesc Casadesús, del Mercat de les Flors, és un dels professionals que es passejava avui per la Llotja: "Són molts anys venint, i més que comprar-hi res, véns perquè veus què es cou, o per pensar projectes", explicava a l'ARA.

De les coproduccions de FiraTàrrega, una de les més sorprenents ha estat DayDream, de NuyanWorks, que va fer cremar virtualment l'ajuntament del municipi, junt amb Gravity, la coproducció amb el festival de Greenwich, que ha escampat números de circ pel Parc Sant Eloi. La dansa, el teatre i el clown, de moment, guanyen la partida, però encara hi ha molta Fira per endavant.

stats