Cultura
Cultura 10/11/2011

Tàrrega tindrà una ruta inspirada en el 'Mecanoscrit del segon origen'

La ciutat fictícia de Benaura, on s'ambienta l'obra més emblemàtica de l'escriptor, està inspirada en la capital de l'Urgell

Acn
1 min

TàrregaL'Ajuntament de Tàrrega ha dissenyat una ruta pels indrets de la ciutat que van inspirar alguns passatges de la famosa novel·la de Manuel de Pedrolo Mecanoscrit del segon origen. Amb aquest passeig per la capital de l'Urgell, es poden descobrir les semblances entre la ciutat de Benaura, on s'ambienta el relat de l'escriptor, i la capital de l'Urgell.

Manuel de Pedrolo va néixer a l'Aranyó (Segarra) i va passar molts anys de la seva vida a Tàrrega. L'itinerari ha sigut dissenyat pel targarí Xavier García, estudiós de l'obra de Pedrolo, i que comentarà la ruta als assistents. El recorregut, que es farà el proper 19 de novembre, passarà per dotze punts del nucli urbà, i les parades s'amenitzaran amb quadres escènics inspirats en la novel·la.

La ruta pedroliana visitarà també altres racons de Tàrrega que apareixen en diverses obres de l'autor, com Les finestres s'obren de nit, Avui es parla de mi o No hi fa res si el comte-duc no va caure del cavall de Tàrrega. Es tracta d'identificar la "topografia imaginària de l'obra de Pedrolo en llocs reals de Tàrrega", ha afirmat Garcia.

stats