Cultura 02/01/2012

El Lliure dóna veu als exiliats amb 'La retirada'

L'espectacle, inclòs dins el cicle 'Cartes lliures', està format pels testimonis de persones anònimes que es van haver d'exiliar després de la Guerra Civil.

Ara
1 min
Ahir es van reunir al Lliure alguns dels actors del cicle, en què es trobaran els veterans fundadors del teatre amb joves que hi han fet la carrera els últims anys.

BarcelonaEl Teatre Lliure comença l'any amb una nova entrega del cicle de lectures dramatitzades Cartes Lliures. Després de donar veure a la història d'amor d'Anton Txèkhov i Olga Knipper i a la correspondència de Llorenç Villalonga i Baltasar Porcel, demà el Lliure de Gràcia acollirà La retirada, un espectacle que Pau Carrió, el director de tot el cicle, ha construït a partir de la correspondència de persones anònimes que van haver d'exiliar-se després de la Guerra Civil. En aquests textos hi ha reflectits els somnis, els desitjos, les frustracions i les pors des mil·lers d'exiliats, que al mig de les situacions més diverses: al front, a les ciutats assetjades o en una cel·la abans d'una execució. El repartiment està format per Anna Lizaran, Imma Colomer, Domènec i Fermí Reixach, Muntsa Alcañiz, Quim Lecina, Josep Minguell i Toni Sevilla.

El dia 10, també al Lliure de Gràcia, els espectadors podran veure L'exili, la segona part d'aquesta sessió que el teatre dedica a les conseqüències de la Guerra Civil. En seran els protagonistes Núria Espert i Josep Maria Flotats. En aquesta ocasió, els dos actors donaran veu a les paraules que han quedat de les correspondències d'escriptors catalans que van haver d'exiliar-se després de la Guerra Civil com Mercè Rodoreda, Armand Obiols, Carles Pi i Sunyer, Carles Riba, Joan Oliver, Pompeu Fabra, Agustí Bartra o Pau Casals.

stats