Teatre
Cultura 24/10/2011

El Lliure 'llegeix' les cartes de Txèkhov, Dalí, Joyce i dels exiliats

El nou cicle de lectures dramatitzades comptarà amb alguns dels millors actors catalans com Flotats, Espert, Sardà, Lizaran, Boris Ruiz, Laia Marull, Clara Segura o David Selvas

Laura Serra
1 min

BarcelonaDimarts vinent 1 de novembre el nou cicle de Cartes lliures del Teatre Lliure de Gràcia arrencarà amb la correspondència d'Anton Txèkhov i Olga Knipper interpretats per Anna Lizaran i David Selvas. Des de llavors i fins al mes de març, com a mínim un dimarts cada mes hi haurà una lectura-espectacle basat en correspondència de persones anònimes o grans plomes del segle passat.

La cita no és només atractiva per allò que té de descoberta –segons el director del Lliure, Lluís Pasqual "les cartes són com una pel·lícula de judicis, que t'enganxen encara que no vulguis"– de secrets ocults i d'intimitats –per exemple, Joyce escrivia cartes altament eròtiques i Lorca i Dalí es criticaven de mala manera– sinó també per la nòmina d'intèrprets que han volgut participar en el projecte. Hi haurà els fundadors del Lliure (Muntsa Alcañiz, Quim Lecina, Imma Colomer, Josep Minguell, Domènech Reixach i Fermí Reixach) que llegiran cartes d'autors desconeguts sobre La retirada, Núria Espert vs. Josep Maria Flotats (cartes de l'exili de plomes reconegudes), Rosa Maria Sardà (les cartes impertinents de Maria Aurèlia Capmany), Boris Ruiz i Laia Marull (interpretaran cartes d'amor de Joyce), Juan Echanove i Clara Segura (Dalí-Lorca). També hi haurà espai per a les Noves correspondències, amb apunts de blogs de diversos joves que van viure la revolució àrab a Egipte.

La primera sessió i les cartes de Dalí a Lorca (i viceversa) ja tenen les entrades exhaurides.

stats