TEATRE
Cultura 19/07/2011

El TNC tanca la temporada amb rècord d'ocupació però preveu més retallades en l'oferta

Aquesta temporada ja s'han reduït el nombre de funcions i la propera encara hi haurà menys espectacles. Obriran la temporada Una vella coneguda olor de Benet i Jornet i El comte Arnau de Joan Maragall

Laura Serra
1 min
'Raoul', de James Thiérrée

BARCELONALa temporada que ve començarà poètica, al TNC, amb l'estrena d'El comte Arnau de Joan Maragall dirigit per Hermann Bonnín, i el Canigó de Jacint Verdaguer recitat per Lluís Soler. Però qui encetarà la temporada a la Sala Petita serà Josep Maria Benet i Jornet amb Una vella, coneguda olor, la seva primera obra professional, que Sergi Belbel va recuperar per inaugurar el Teatre Modern de Terrassa. La companyia EGOS Teatre estranarà un nou musical, després de l'èxit dels dos darrers muntatges (Ruddigore o la nissaga maleïda i La casa sota la sorra) l'adaptació d'El crim de Lord Arthur Savile d'Oscar Wilde, i un Polzet amb titelles i actors serà la primera obra de la temporada familiar.

Aquestes sis produccions ocuparan el primer trimestre del TNC, que aquesta temporada que ve tindrà menys propostes que mai. Si el 2010/11 n'hi ha hagut 18, la propera n'hi haurà menys de 15 per culpa d'unes retallades que superen el 18% del pressupost, que aquest 2011 és de 13 milions d'euros. Belbel, en roda de premsa, ha destacat la qualitat artística de la temporada (amb obres com Agost, que es reposarà dos mesos, El misantrop, Copenhaguen i Pedra de tartera, que han sigut èxits fulgurants) al costat del bon resultat de taquilla, amb una mitjana d'ocupació del 79,44% (la més alta de la història del teatre) malgrat que la disminució del nombre de funcions ha fet que la xifra de públic absoluta baixi, i sigui com la de deu anys enrere, només de 143.787 persones.

stats