Cultura 15/12/2011

'Terrat Pack' arriba a Barcelona

L'espectacle protagonitzat per José Corbacho, Andreu Buenafuente, Ana Morgade i Berto Romero farà temporada al Teatre Coliseum del 22 de desembre al 8 de gener

Ara
2 min
Els quatre intèrprets de 'Terrat Pack' damunt l'escenari

BarcelonaAndreu Buenafuente i Berto Romero han presentat aquest matí l'espectacle Terrat Pack, que desembarcarà al Teatre Coliseum del 22 de desembre al 8 de gener. Els quatre membres de la productora barcelonina –el pont aeri ha jugat una mala passada a Ana Morgade, que ha arribat tard a la roda de premsa, i José Corbacho no hi ha pogut assistir per un altre compromís laboral– han creat un nou espectacle que manté el títol del que ja es va poder veure la temporada 2008-2009. Aleshores, el quart membre del repartiment era Jordi Évole. "Les coses li van començar a anar bé quan vam deixar de l'espectacle, i no l'hem volgut fer tornar", ha bromejat Buenafuente durant la presentació.

Terrat Pack arriba a Barcelona després de la seva preestrena a la sala Atrium de Viladecans el passat mes de i d'haver passat per València, Mallorca i Madrid. Buenafuente i els seus còmplices damunt l'escenari han creat un espectacle on els monòlegs inèdits sobre la incertesa que crea l'actual crisi econòmica estan acompanyats de música, cançons i escenes teatralitzades. El text de l'espectacle va sorgir de les improvisacions dels actors, i Tomás Fuentes i Álvaro Carmona, dos dels guionistes habituals de l'equip de Buenafuente els han donat forma. Així i tot, Berto Romero ha destacat que els textos han circulat molt entre ells fins al punt que les aportacions de cadascun d'ells és dificíl de destriar. A més de la crisi, Terrat Pack també apunta cap a la corona i l'església. Segons Buenafuente, en aquest espectacle els quatre actors fan "un pas endavant en la incorrecció" i es permeten "ser una mica mal parlats" perquè sobre l'escenari es poden dir coses que a la tele no es poden dir.

A Barcelona, la companyia ha optat per seguir monologant en castellà, malgrat que tres dels quatre actors són catalans i la madrilenya Ana Morgade parla un perfecte català, com ha demostrat avui. "Ja sé que aquí a Barcelona sembla rar que parli castellà, però sempre ve algú a veure'ns des d'altres punts de la geografia espanyola, així que hem decidit deixar-lo com està", s'ha excusat Buenafuente. Aquesta és la segona gira de Terrat Pack. En aquesta ocasió els actors estan més lliures perquè Buenafuente va deixar la Sexta a mitjans d'any, encara que pretén tornar a la televisió durant el primer semestre de 2012. "Nosaltres hem fet moltes reunions i tenim un projecte de programa preparat, però estem en un llimbs inquietant perquè no sabem en quina cadena s'emetrà", ha revelat l'actor i productor. "Tenim un programa que volem que s'emeti en 'prime-time', però resulta difícil posar el nostre projecte sobre el tauler perquè el mar està remogut i les cadenes estan tardant molt a acabar amb les fusions i començar a treballar", ha afegit.

stats