MÚSICA EN DIRECTE
Cultura 24/06/2012

The musical Stars of summer

Xavier Cervantes
2 min
Serrat i Sabina.

L'austeritat ja fa un parell d'anys que dicta les programacions musicals estiuenques, sobretot des que els ajuntaments van haver de reduir les despeses culturals. La consigna és no estirar més el braç que la màniga, però malgrat la minvada pressupostària general, el bosc de festivals continua força frondós als mesos de juliol i agost. La panoràmica dels concerts d'aquest estiu a casa nostra presenta unes quantes estrelles i una colla d'actuacions especials.

Bob Dylan

De Benicàssim a Cap Roig

Bob Dylan, de 71 anys, viu instal·lat en una gira constant que aquest estiu fa escala al Festival Internacional de Benicàssim, el 13 de juliol, i un dia després al de Cap Roig. El repertori de les últimes actuacions del músic nord-americà inclou una quinzena de cançons. Comença amb Leopard-skin pill-box hat i acaba amb Blowin' in the wind . Entre l'una i l'altra semblen fixes Highway 61 revisited , Like a rolling stone i A hard rain's a-gonna fall , que interpreta amb l'heterodòxia habitual. Dylan inaugurarà un Festival Jardins de Cap Roig que tancarà Alejandro Sanz el 18 d'agost. Són els dos concerts amb les entrades més altes de l'estiu: de 100 a 260 euros.

Serrat & Sabina

La gira 'Dos pájaros contraatacan'

Joan Manuel Serrat i Joaquín Sabina comencen el 29 de juny a Saragossa una nova etapa de la gira de presentació del disc La orquesta del Titanic , després de l'enrenou causat pel seu concert a Israel. Si la salut els respecta, al juliol el tour Dos pájaros contraatacan passarà per Alcoi, València, Palma i el Festival Castell de Peralada. I a l'agost, per Gandia, Onda i el Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols.

Harry Connick Jr.

Un 'crooner' per a una nit d'estiu

El Festival Castell de Peralada pot presumir d'acollir el 9 d'agost una de les comptadíssimes actuacions a Europa del nord-americà Harry Connick Jr. El cantant dels ulls blaus no serà l'unic crooner que es podrà veure aquest estiu. Cap Roig portarà fins a l'Empordà dues llegendes de la cançó: Tony Bennett, que hi actuarà el 20 de juliol, i Paul Anka, que ho farà el 2 d'agost. Anka també serà al Club Lio d'Eivissa el 4 d'agost.

Sílvia Pérez Cruz

La veu de la Mediterrània

La cantant de Palafrugell tria amb molta cura les seves actuacions, sobretot després de l'èxit de la presentació del disc 11 de novembre al Liceu. Aquest estiu Sílvia Pérez Cruz és el gran reclam del festival Interludi de Calonge, que obrirà el 21 de juliol. L'11 d'agost se la podrà sentir al fòrum romà d'Empúries, dins del festival Portalblau de l'Escala. I el dia 18, a l'immens Auditori Meliá de Sitges.

Zubin Mehta

Quan l'estrella porta la batuta

El Festival de la Porta Ferrada celebra el seu cinquantè aniversari el 2 d'agost amb un concert especial en què la batuta de Zubin Mehta dirigirà la Filharmònica d'Israel, de la qual és director vitalici. El repertori de l'esdeveniment, que forma part de la selecta gira europea de l'orquestra, inclou la Simfonia del nou món de Dvorák, la Vuitena de Beethoven i el dos moviments del Capriccio espagnol de Rimski-Kórsakov.

stats