Música
Cultura 11/01/2011

The Jon Spencer Blues Explosion, Caribou i Low al Primavera Sound

El festival fa pública una nova tongada de confirmacions per a la seva 11 edició, que se celebrarà entre el 25 i el 29 del proper mes de maig al Poble Espanyol i el Parc del Fòrum de Barcelona

Redacció
2 min
Caribou

BarcelonaEl festival Primavera Sound presenta una nova tongada d'artistes confirmats per la seva onzena edició, que se celebrarà entre el 25 i el 29 del proper mes de maig al Poble Espanyol i el Parc del Fòrum de Barcelona. Aquesta nova llista de grups es correspon a l'escenari ATP del festival, que des de 2007 està comissionat per la promotora All Tomorrow's Parties, coneguda mundialment pel seu risc a l'hora de programar i pels seus esdeveniments al Regne Unit, els Estats Units, Austràlia i el Japó.

Destaquen en aquesta sèrie de noms les actuacions de The Jon Spencer Blues Explosion, Caribou (present a la majoria de llistes dels millors discos del 2010), Low, que presentaran el seu nou LP, i Money Mark, conegut pels seus treballs en solitari per segells com Mo'Wax i Brushfire, a més de per la seva tasca com a teclista de Beastie Boys.

La llista d'artistes reconeguts continua amb Dean Wareham, que recuperarà cançons dels desapareguts Galaxie 500, formació dream pop on va militar. La seva presència al Primavera Sound obliga a cancel·lar el seu concert a la Sala Apolo previst per al 21 de febrer.

També amb l'electrònica planejadora de Seefeel, l'indie rock amb pinzellades shoegaze d'Autolux, el post rock de The Album Leaf i la ja clàssica visita del power trio més rotund de la música independent, els americans Shellac. També trepitjaran aquest escenari l'experimentació d'Oneohtrix Point Never, Phosphorescent amb el seu disc més rock, el drone psicodèlic de Lichens o el descarnat punk rock de Pissed Jeans.

Al capítol de noves promeses la cosa ve carregada: la intensitat electro-industrial de Factory Floor, l'espectacular directe de Islet, el rock psicodèlic dels britànics Wolf People, el pop twee de Tennis i la tornada a l'indie dels noranta amb Yuck.

Half Japanese, Salem i Broadcast, la presència dels quals al festival ja havia estat confirmada prèviament, també formaran part del conjunt d'artistes que pujaran a l'escenari ATP.

Aquest dissabte 15 de gener és l'últim dia per adquirir l'abonament San Miguel Primavera Sound 2011 a un preu de 150 € (+ despeses). A partir del diumenge 16 de gener costarà 155 € (+ despeses).

Els artistes confirmats fins a la data per al San Miguel Primavera Sound 2011 són: Aias, The Album Leaf, Animal Collective, Ariel Pink's Haunted Graffiti, Autolux, Belle & Sebastian, Blank Dogs, BMX Bandits, Broadcast, Caribou, Cloud Nothings, Comet Gain, Dan Melchior und Das Menace, Das Racist, Deakin, Dean Wareham plays Galaxie 500, Emeralds, Factory Floor, The Fiery Furnaces, The Flaming Lips, Fleet Foxes, The Fresh & Onlys, Games, Gang Gang Dance, Grinderman, Half Japanese, Islet, John Cale & Band + Orchestra perform PARIS 1919 live, The Jon Spencer Blues Explosion, Julian Lynch, Las Robertas, Lichens, Low, Male Bonding, Me And The Bees, Mercury Rev perform Deserter's Songs, Mogwai, Money Mark, My Teenage Stride, The National, Nisennenmondai, Oneohtrix Point Never, Papas Fritas, Phosphorescent, Pissed Jeans, Pulp, Salem, Seefeel, Shellac, Sonny & The Sunsets, Suicide, Swans, Tennis, Triángulo De Amor Bizarro, Twin Shadow, The Vaccines, The Walkmen, Wolf People, Yuck.

stats