Cultura 14/08/2012

Thomas Noone fa ballar el caos a les parelles que acaben malament

El corèograf britànic porta a La Villarroel l'espectacle 'Lugares extrañamente desastrosos', una de les propostes del festival Dansalona

Efe/ara
1 min
Una escena de 'Lugares extrañamente desastrosos' / EFE

BarcelonaAquest dijous –les prèvies comencen aquest dimarts a la nit– la companyia del coreògraf britànic Thomas Noone estrena a La Villaroel 'Lugares extrañamente desastrosos'. Aquest espectacle posa damunt l'escenari els fracassos de les relacions de parella "portats a l'extrem, gairebé com si fossin dibuixos animats", explica el coreògraf, abans de subratllar que no es tracta d'una obra melancòlica sinó carregada d'humor. L'obra romandrà en cartell fins al 26 d'agost i forma part del festival estiuenc Dansalona.

El muntatge està protagonitzat per sis ballarins que interpreten tres prototipus de relacions amoroses: les frustrades i avorrides, les violentes i les parelles que no comparteixen un enfocament comú davant la vida, que no s'entenen. Aquests tres duets, afirma Noone, representen "relacions que segur que hem tingut en algun grau i per fer-ho més teatral ho portem a l'extrem, gairebé com si fossin dibuixos animats".

L'espectacle té música en directe del compositor Jim Pinchen, que, a més, toca el violoncel, la guitarra i la trompeta. El complement musical, segons Noone, és clau, és "com l'ull i l'oïda, Jim estimula els ballarins", assegura.

'Lugares extrañamente desastrosos' va marcar el desè aniversari de la companyia i es va estrenar al Sant Andreu Teatre el juliol de l'any passat com a companyia resident. L'espectacle s'ha pogut veure a Madrid i a Múrcia. A final de setembre anirà a Maribor (Eslovènia) dins dels actes de la capitalitat cultural europea, després a Alemanya, i a final d'any a Barakaldo i Sant Sebastià.

stats