Art
Cultura 16/12/2010

Si no hi ha acord amb Cultura, Carmen Cerverà “empaquetarà” la seva col·lecció

Mentre que l'Estat la vol llogar durant dos anys, la baronessa Thyssen la vol cedir gratuïtament fins el 2010

Redacció
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Mentre que l' Estat vol tenir la col·lecció de Carmen Cervera durant un termini mínim de dos anys, per garantir l'estabilitat del museu, segons ha afirmat a Efe Ángeles Albert, la directora general de Belles Arts, la baronessa Thyssen la vol cedir al museu de forma gratuïta fins al 2012, una decisió que va prendre fa temps i per la que se sent satisfeta. Tot i que confia en que aviat s'arribarà a un acord amb el Ministeri de Cultura, abans de que conclogui el termini el febrer, si no és així, empaquetarà les 240 obres de la seva col·lecció exposades actualment al Museu Thyssen de Madrid. La darrera oferta de Cultura passa per llogar la col·lecció durant dos anys per un quantitat fixa calculada en funció del preu que es va establir per llogar la col·lecció del baró Thyssen, abans que l'Estat la comprés.

La baronessa que ahir va dinar amb la ministra de cultura, ha declarat que “les meves idees són sempre les mateixes i no les canviaré”. Davant la pregunta si la ministra li havia donat alguna resposta, la baronessa va afirmar “que no, però si no se sap alguna cosa, haurem d'actuar”.

Igualment, ahir va tenir lloc la reunió del patronat. Era de caràcter ordinari, i es va cloure sense cap acord sobre la pròrroga de la cessió de les obres. Carmen Cervera esperava haver arribat a un acord, ja que la propera reunió es celebrarà al març, passat el termini.

stats