HISTÒRIA
Cultura 26/03/2012

El 'Titanic', en venda

100 anys després del seu enfonsament, se subhasten 5.500 objectes del mític vaixell, entre els quals hi ha uns prismàtics que podrien ser els que va perdre el vigia de la nau, un fet que li va impedir aguaitar l'iceberg que va provocar la famosa tragèdia

Efe
1 min
Objectes del Titanic

BARCELONAEls amants del 'Titanic' tenen per primera vegada l'oportunitat d'aconseguir algun dels 5.500 objectes del vaixell que es van rescatar del fons de l'oceà Atlàntic gràcies a una subhasta que se celebrarà a l'abril, quan es compleixen 100 anys de l'enfonsament de la nau.

Un d'aquests objectes són uns prismàtics que podrien ser els que el vigilant del 'Titanic' va perdre, fet que li va impedir aguaitar l'iceberg que va provocar l'enfonsament del transatlàntic la matinada del 15 d'abril de 1912.

Altres objectes d'aquesta col·lecció, reunida al llarg de 17 anys i set immersions, són una peça de vuit per quinze metres del 'hall' del vaixell, un petit braçalet d'or amb un diamant encastat, un pot de pomada per al cabell masculí que es conserva intacte, un bitllet de cinc dòlars o unes postals comprades a Londres per un dels passatges, que les portava de tornada als Estats Units com a record.

Arlan Ettinger, president de la casa que organitza la subhasta, ha explicat que el 'Titanic' s'està deteriorant "ràpidament" sota el mar i que arribarà un moment en què "desapareixerà per complet". "Aquests objectes seran l'única cosa que en quedarà, així que és per motius de conservació històrica que se subhasten", ha afegit. "No estem insultant ningú que perdés un familiar fa cent anys".

Per ordre d'un tribunal nord-americà i per raons de preservació històrica, els 5.500 objectes es vendran com una col·lecció única.

stats