CINEMA
Cultura 10/04/2012

Els xinesos denuncien censura en la versió 3D de 'Titanic'

Escenes obscenes, violentes i inadequades han sigut tallades de la nova versió del film de James Cameron

Efe
1 min
Fotograma de Kate Winslet i Leonardo Di Caprio a 'Titanic'

PequínLa nova versió en 3D de la pel·lícula de James Cameron 'Titanic' ha arribat amb gran èxit als cinemes de la Xina, però també amb retallades. Molts espectadors s'han queixat dels talls que la censura del país asiàtic ha imposat en algunes escenes, segons ha informat avui la premsa. En particular, troben a faltar l'escena en la qual Rose (Kate Winslet) posa nua mentre és retratada per Jack (Leonardo Di Caprio).

Molts dels que critiquen aquesta censura, de la qual és responsable l'Administració Estatal de Cinema, Ràdio i Televisió, han recordat que quan la pel·lícula es va exhibir als cinemes xinesos per primera vegada, el 1998 (la versió original en 2D), no va haver-hi cap tall. L'administració, però, té competència per tallar escenes de pel·lícules emeses als cinemes xinesos si considera que són "obscenes", "violentes" o fins i tot "inadequades".

En moltes ocasions, els espectadors xinesos prefereixen veure els films en format DVD, a través de còpies que en moltes ocasions no paguen els corresponents drets d'autor, ja que no pateixen els talls de la censura.

stats