Música
Cultura 26/02/2011

Tom Waits prepara nou disc

El cantautor nord-americà passarà a formar part del Saló de la Fama del Rock

Redacció
1 min
Tom Waits

BarcelonaEl músic nord-americà Tom Waits, que en breu passarà a formar part del Saló de la Fama del Rock del seu país, prepara un nou disc i acaba d'entrar a treballar a l'estudi de gravació, segons un missatge publicat tant a la seva web oficial com al seu compte de Twitter.

El nou àlbum, sense data de llançament concreta ni títol coneguts, succeeix a Glitter and Doom Live (2009), un disc amb cançons gravades en viu durant una reeixida gira el 2008, i a Orphans: Brawlers, Bawlers & Bastards, un triple CD amb rareses, publicat fa cinc anys. Aquest proper disc serà el 22è d'una carrera de quatre dècades, amb diversos discos en directe i bandes sonores.

Gràcies a la barreja del blues, les balades i la poesia, així com per la seva "enorme influència" en nombrosos artistes, segons deia la decisió del jurat, Waits passarà a engrossir la llista de residents del Saló de la Fama del Rock and Roll d'Estats Units el pròxim 14 de març després d'un discurs d'una altra gran llegenda musical, Neil Young.

Autor de temes que ja són clàssics de l'imaginari popular americà, com Jersey Girl, que va popularitzar Bruce Springsteen, Waits es trobava immers fins ara en la promoció del seu poemari Seeds on Hard Ground, publicat en benefici de diverses organitzacions que treballen en favor dels sense sostre. Recordem que Waits, també un prolífic actor, va interpretar un vagabund en la pel·lícula Tallo de hierro (1987).

stats