Música
Cultura 21/01/2011

Tony Allen encapçala el Blues & Ritmes 2011

El nigerià Tony Allen, un dels millors bateries del món, és un dels plats forts del festival Blues & Ritmes de Badalona, que se celebrarà entre el 26 de març i el 15 d'abril

Redacció
1 min
Tony Allen

BarcelonaEl festival Blues & Ritmes de Badalona, que se celebrarà entre el 26 de març i el 15 d'abril, ha fet públic el seu cartell.

Entre el artistes més destacats hi ha el nigerià Tony Allen, considerat un dels millors bateries del món i figura clau de la música africana, en tant que director musical del grup del pioner de l'afrobeat Fela Kuti als anys setanta, i el veterà cantautor nord-americà Jim Lauderdale. Allen donarà el tret de sortida al festival el 26 de març al Teatre Principal de Badalona, que s'estrena com a seu del cicle, mentre que Lauderdale passarà l'1 d'abril pel Teatre Zorrilla.

Completen el cartell Music Maker Blues Revue (2 d'abril, Teatre Zorrilla), que el Blues & Ritmes defineix com "el Buenavista Social Club del sud dels Estats Units", i Kim Lenz & The Jaguars (15 d'abril, Teatre Principal), "la dona més important del rockabilly en aquest mil·lenni", segons el festival.

Totes quatre actuacions són exclusives a Catalunya i, en els casos de Tony Allen i Jim Lauderdale, úniques a tot l'Estat.

stats