Cultura 23/08/2012

Torroella s'acomiada amb la jove soprano Julia Lezhneva

Roger Rosich
1 min
Julia Lezhneva interpretarà peces de Schubert, Schumann, Rossini i Bellini.

La soprano russa Julia Lezhneva serà l'encarregada de tancar avui l'edició del Festival de Músiques de Torroella de Montgrí. Cantarà a l'església de Sant Genís de Torroella, l'escenari de les actuacions del festival, i ho farà acompanyada del pianista Michael Antonenko, per interpretar conjuntament peces romàntiques de quatre genis de la música alemanya i italiana: Schumann, Schubert, Rossini i Bellini.

Nascuda el 1989 en una població propera a Sibèria, Lezhneva als 5 anys ja cantava i començava a tocar el piano. Als 16 va debutar com a professional cantant part del Rèquiem de Mozart al Conservatori de Moscou. Abans i després d'aquest debut s'ha anat formant amb els millors mestres, que han potenciat les grans capacitats de la seva veu, que amb 23 anys per complir encara es desenvoluparà més. Tot i la seva joventut, Lezhneva ja té un llarg repertori, d'una diversitat que va des de l'estil barroc i el bel canto fins a peces romàntiques i contemporànies. Recentment, la jove soprano ha actuat al Festival de Salzburg amb Plácido Domingo i ha firmat un contracte en exclusiva amb la discogràfica de música clàssica Decca. El seu primer disc en solitari, amb àries de Rossini, ha guanyat un Diapasó d'Or.

La 32a edició del festival de Torroella acaba després d'haver comptat amb destacades presències, com ara la mezzosoprano sueca Anne Sofie von Otter i la violinista russa Viktoria Mullova.

stats