CIRC
Cultura 17/05/2011

Un nou festival de circ al mig del Montseny

El Circ Cric de Tortell Poltrona celebra 30 anys amb dos caps de setmana de circ amb una dotzena d'activitats

Laura Serra
2 min
Grimègies, de Tortell Poltrona

BARCELONADes que el Parc Natural del Montseny va ampliar la seva àrea protegida, el Circ Cris (Sant Esteve de Palautordera) es troba en plena reserva natural. El circ –i en concret aquest circ històric– es mereix la mateixa protecció que els eriçons i senglars: "Sóm un cas únic a Europa", recordava avui Jaume Mateu (Tortell Poltrona) per explicar l'excepcionalitat de poder veure circ en plena naturalesa. "A l'Amazones hi ha llocs que no són com el Montseny, de verges", ha dit.

Mateu ha presentat una nova proposta per acostar el Circ Cric als habitants de la rodalia del Parc i més enllà, un festival de circ que concentra la seva programació primaveral en dos caps de setmana seguits (l'últim de maig i el primer de juny) i en diversos espais, al poble i al circ, on acudiran una dotzena de propostes. D'aquesta manera, el Cric tancarà la temporada d'hivern, en què han estat de gira amb Els racons de la memòria i han estrenat el monòleg Grimègies de Tortell Poltrona, i a més han celebrat els 30 anys de vida erràtica.

Albert Pla obrirà el festival amb un concert "llibertari" el divendres 27 de maig, dissabte actuaran Sebas (Acorde) i Atempo, i diumenge inauguraran el Parc de les Olors en Claret i un quartet de corda i es farà l'espectacle del grup de teatre social Femarec Okupes. El divendres 3 de juny La Troba Kung-Fú oferiran una gran nit de ball al Circ Cric. Dissabte "hi haurà un minifestival dins el festival" amb Los Galindos (Maiurta), Txo Titelles (Armando Rissotto), La Fira d'Antigua i Barbuda, Els racons de la memòria, Xavi Arcos presenta Sidecar, l'animació de Pep Callau, i La Peixatera, de Xus Estruch, entre altres activitats lligades amb el territori. Diumenge tancarà la festa el Grimègies de Poltrona.

stats