Art
Cultura 26/11/2011

Les joies que s'han restaurant a Tortosa

L'Escola d'Art i Disseny de la Diputació de Tarragona a Tortosa ha organitzat una exposició per presentar la tasca dels tallers de restauració, des de la seva creació l'any 1994, i mostrar alguns exemples com l'espectrogoniòmetre de l'Observatori de l'Ebre, cedit temporalment a la Diputació

Acn
2 min

TortosaSota el títol Matèriaidentitat, la mostra es podrà visitar fins al 18 de desembre al pati del Palau de la institució intercomarcal. L'Escola d'Art de Tortosa ha restaurat fins a la data un total de 267 elements patrimonials i històrics, una tasca que du a terme a través dels seus tallers dedicats a la recuperació de béns culturals, que van des de la pintura o l'arqueologia fins a obres etnològiques o gràfiques. Els elements recuperats pel taller des de la seva creació, l'any 1994, pertanyen a ajuntaments i entitats sense ànim de lucre, tant de les Terres de l'Ebre i del Camp de Tarragona com d'altres punts de Catalunya i de l'Estat.

Fins ara, el centre ha restaurat obres tan destacades com el casc islàmic de ferro trobat en unes excavacions a Tortosa; les butlles pontificals medievals de les parròquies de Vilafortuny, la Pineda i Barenys, dipositades a l'Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona; la creu de terme gòtica del municipi de Conesa; el pas de Setmana Santa de la parròquia de Sant Josep Obrer de Reus, o la lluna de vidre i l'espectrogoniòmetre de l'Observatori de l'Ebre, a Roquetes, que es pot veure a l'exposició.

La mostra es va inaugurar aquest divendres al vespre de la mà del vicepresident primer de la Diputació de Tarragona, Albert Vallvé, i la directora de l'Escola d'Art i Disseny a Tortosa, Carmen Clemente. Vallvé va assegurar que la mostra "pretén divulgar la tasca formativa i cultural que es fa des de l'Escola" i que "és un treball pioner i capdavanter al territori". El vicepresident de la Diputació va defensar que el país inverteixi en cultura, formació i coneixement perquè és la eina per al progrés.

Per altra banda, Clemente va assenyalar "el gran equip de persones implicades" que hi ha darrere la mostra, i la importància de la conservació del patrimoni cultural "com a símbol d'identitat dels pobles del territori".

stats