MÚSICA
Cultura 13/09/2012

Tota la cultura oriental serà al Festival Àsia

Percussió coreana, un cor asiàtic i música folk de Pequín s'inclouen dins les jornades de La Mercè i el BAM, del 21 al 24 de setembre

Ara / Acn
1 min
L'espectacle dels coreans Noreum Machi

BarcelonaLa percussió dels coreans Noreum Machi, el canvi de màscares de l'Òpera Wu de Quzhou o el folk-rock pequinès de Hao Yun són algunes de les propostes amb què l'onzena edició del Festival Àsia voldrà seduir el públic del 21 al 24 de setembre a Barcelona. L'esdeveniment també servirà d'escenari per al debut del cor Barcelona Coral Àsia i la I Mostra de Talents Asiàtics. El festival organitzat per Casa Àsia pretén convertir la ciutat durant quatre dies en un espai de trobada amb la cultura oriental, en una cita emmarcada dins les Festes de la Mercè i el Barcelona Acció Musical (BAM).

Altres actuacions destacades seran el folklore de la Ruta de la Seda, la dansa tradicional bengalí del grup Bangladesh Shilpakala Academy o l'art cal·ligràfic de la japonesa Tsubasa Kimura. L'últim dia del festival (24 de setembre) se celebrarà la jornada 'Un dia a l'Àsia', que remarcarà la vessant asiàtica a la diada de la Mercè. 'Un dia a l'Àsia' comptarà també amb la participació de les comunitats asiàtiques residents a Barcelona i a Catalunya.

La plaça de la Catedral, la plaça dels Àngels, el Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, l'Ateneu Barcelonès, la seu de Casa Àsia i la Sala Teatre del CCCB seran els escenaris principals de la cita. Els organitzadors, però, volen destacar que el festival s'obre a d'altres municipis de Barcelona amb l'actuació dels finalistes de la Mostra de Talents Asiàtics.

stats