Cinema
Cultura 21/06/2012

Tresserras: "El dictamen de Brussel·les sobre la llei del cinema és una molt bona notícia per al català"

L'exconseller de Cultura, sota el mandat del qual es va aprovar la llei del cinema, diu que la resolució és "un obstacle que s'haurà de resoldre", però que "no afecta a la legitimitat d'intentar blindar la presència del català al cinema"

Ara
1 min

BarcelonaJoan Manel Tresserras, que va ser el conseller de Cultura que va redactar i presentar la llei del cinema català al Parlament, s'ha afegit als comentaris de Ferran Mascarell relativitzant el dictamen de la Comissió Europea que interpreta que la llei dóna un tracte de favor al cinema en castellà respecte a l'europeu.

"La resolució és un obstacle que s'haurà de resoldre, però que no afecta a la legitimitat d'intentar blindar la presència del català en el cinema –opina Tresserras–. Des d'aquest punt de vista, el català surt reforçat".

"Si fossin atents a la realitat existent a Catalunya, Brussel·les entendria que no té sentit plantejar aquesta objecció, però només ho veuen des d'una realitat jurídica, sense tenir en compte que tothom a Catalunya comprèn el castellà", afegeix l'exconseller, que opina que ningú s'ha d'alarmar perquè la resolució, perquè en realitat "és una molt bona notícia per al català: Brussel·les està d'acord en què la llei s'ha de complir i assumeix el seu contingut i intencions, i només planteja una objecció jurídica".

Tresserras ha confessat que "feia temps que s'esperava una resolució en aquest sentit i ja es va intentar corregir en el redactat final de la llei". "Ara, simplement s'haurà de veure de quina manera es troba la formulació jurídica per resoldre-ho, i en això tinc plena confiança en el conseller Mascarell", conclou.

stats