Cultura 28/03/2012

Troben una nova pintura de Rembrandt a la residència dels ducs de Bedford

El 'Retrat d'home vell' que penjava de la biblioteca de la mansió de la família ha resultat ser una obra del pintor holandès, 'El vell rabí'

Efe
1 min
'El vell rabí', de Rembrandt / EFE

Londres'El vell rabí', la pintura de Rembrandt descoberta a la residència dels ducs de Bedford, és un vell conegut de la família. Penjava a la biblioteca de la mansió d'aquesta família aristocràtica des del segle XV, però era conegut com el 'Retrat d'un home vell'. L'any passat el professor Ernst van de Watering, una autoritat reconeguda sobre el pintor holandès, va ser convidat a Woburn Abbey per estudiar la pintura i va certificar, com ha fet públic ara la família, que es tracta d'una obra autèntica de l'autor de 'Ronda de nit'. Els Bedford han anunciat que l'exposaran en públic el 30 de març.

El responsable del manteniment de la mansió, Jonathan Irbi, ha dit que es tracta d'un "descobriment magnífic" i "una gran adquisició per a una de les millors col·leccions privades d'art holandès del Regne Unit. "Estem entusiasmats per poder mostrar aquesta obra en públic. L'oportunitat de veure un "nou" Rembrandt farà que els visitants passin un dia encara més memorable a Woburn", va declarar Irbi.

'El vell rabí' data de 1643 i va ser exposat –s'ha vist en públic en molt poques ocasions– al costat d'un retrat de Saskia, l'esposa de l'artista, a la Gemaldegalerie de Berlín. Entre les coincidències entre les dues obres hi ha detalls como les mans prominents, l'anell al dit petit, el barret negre i les cadenes daurades.

El rècord de l'obra de l'artista a les subhastes el va fer 'Retrat d'un home de mig cos amb les mans a les cintura' després de ser venut el 2009 a Chrisitie's per 22,3 milions d'euros.

stats