CLÀSSICA
Cultura 18/07/2012

La versió concert d''Il Trovatore' de Verdi inaugura el Festival Peralada

Després de la prèvia de 'Serrat i Sabina', el festival empordanès aposta per acostar grans veus líriques als amants de la clàssica

Efe
1 min
Els intèrprets d''Il trovatore' / ACN

BarcelonaMisha Didyk, Angela Meade, Leo Nucci i Marianne Cornetti interpreten els papers principals de la versió concert d'Il Trovatore', de Verdi, que aquest divendres inaugurarà oficialment el Festival Castell de Peralada. El director del Festival, Oriol Aguilà, ha subratllat que "l'òpera en versió concert és un format molt adequat per Peralada, com ja es va demostrar l'any passat amb 'Nabucco'.

En vista de l'èxit de l'any passat, el Festival Internacional de Peralada ha reservat la inauguració per 'Il Trovatore', ja que el concert ofert ahir per Serrat i Sabina va ser "una obertura, però no una inauguració", segons Aguilà.

El director del festival ha destacat "les grans veus" que interpreten els papers principals d''Il Trovatore', entre els quals hi ha el veterà baríton Leo Nucci, que ha interpretat el Comte di Luna "més de dues-centes vegades", segons ha dit ell mateix, i la jove Àngela Meade, que va debutar el 2008 i els experts en òpera la consideren tota una revelació. El tenor ucraïnès Misha Didyk, que acaba d'interpretar 'Jovanschina', al Metropolitan Opera de Nova York, dóna vida a Manrico, mentre que la mezzosoprano nord-americana Marianne Cornetti encarna la torturada Azuzena.

L'Orquestra Simfònica de Barcelona (OBC) i el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana són els encarregats de la música i els cors d'aquesta obra mestra de Verdi.

stats