Cultura 25/02/2012

El VI Premi Quim Masó de projectes teatrals rep 22 propostes

El guardó, que s'atorga anualment, premia un projecte de teatre de text en català amb 30.000 euros amb l'obecjtiu d' impulsar la producció i exhibició de muntatges de text

Acn
2 min

BarcelonaUn total de 22 nous projectes teatrals opten a la VI edició del Premi Quim Masó. El guardó finança el projecte guanyador amb 30.000 euros i l'estrena de l'espectacle en el marc del Festival Temporada Alta. Aquesta setmana els membres del jurat han començat a valorar les produccions presentades. El veredicte es donarà a conèixer a l'abril. El guardó pretén impulsar la producció i exhibició de muntatges de text en llengua catalana, a partir de projectes d'escenificació que combinin professionalitat, qualitat i creativitat, ja sigui a partir d'un text de nova creació o d'una traducció. El guardó, que s'atorga anualment i és l'únic amb retribució econòmica al nostre país, té com a finalitat impulsar la producció i exhibició de muntatges de text en llengua catalana a partir de projectes d'escenificació que combinin professionalitat, qualitat i creativitat, ja sigui a partir d'un text de nova creació o d'una traducció. El guanyador de la darrera edició va ser l'espectacle 'Molly Sweeney', dirigit per Miquel Gorriz, que es va estrenar el passat 5 de desembre al Festival Temporada Alta.

El jurat que avaluarà els projectes presentats està format per director teatral i director del Teatre Nacional de Catalunya, Sergi Belbel, el director del Festival Grec, Ramon Simó, el crític teatral i director de la revista 'Time Out Barcelona' Andreu Gomila, l'autor i director teatral Jordi Casanovas, el director teatral i de la Sala La Planeta Pere Puig i el director de Bitò Produccions, Josep Domènech.

El Premi Quim Masó va ser creat el 2006 per la família Masó, Bitò Produccions, la Llibreria 22 i el Grup Proscènium-Sala Planeta amb la voluntat de formalitzar un reconeixement en record de l'actor, director i productor de teatre Quim Masó, que va ser un dels fundadors de la companyia El Talleret de Salt i de Bitò Produccions, juntament amb Josep Domènech i Salvador Sunyer.

El premi està patrocinat per l'Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona, l'Assessoria Ribas-Alvarez i Bitò Produccions, amb el suport de l'obra social de 'la Caixa' i el Festival Temporada Alta.

stats