30/07/2012

Veient minipel·lícules entre macro gira-sols

1 min
Els espectadors del festival estan còmodament ajaguts en gandules a l'aire lliure.

Posa-hi un espai idíl·lic: una masia empordanesa al costat d'un camp de gira-sols gegants. Posa-hi una bona programació musical, amb el jazz com a gènere privilegiat. Posa-hi bona teca i bon beure. Posa-hi sofàs, una carpa i un cel d'estiu. En aquest context té lloc a tocar de Gualta el Festival Internacional de Curtmetratges Mas Sorrer, que ahir va tancar la setena edició després de tres nits consecutives de projeccions. Els espectadors estan còmodament instal·lats en set-centes gandules a l'aire lliure (els més previsors es protegeixen de la fresca i dels mosquits amb llençols o mantes) i veuen passar curts: el 2012 se n'han seleccionat trenta-dos, de catorze països i vuit idiomes diferents, d'entre més de vuit-cents candidats.

"Enjoy the show", ens desitja l'actor Andrew Tarbet, codirector del festival juntament amb Gerard Argemí. La gràcia d'aquest format cinematogràfic és que va per feina: si una pel·lícula no t'acaba de fer el pes, tampoc se't fa llarga. I la gràcia d'aquest certamen és que entre el públic hi ha força actors i actrius catalans, de manera que els curiosos poden jugar al qui és qui. (La Laia Marull, companya de Tarbet i una de les impulsores del festival, no cal ni veure-la: se la reconeix d'un tros lluny per la seva rialla inconfusible).

Aquest estiu també passaran per Mas Sorrer la Fundación Tony Manero, Chano Domínguez, Jonah Smith i Sílvia Pérez Cruz, protagonista del concert de clausura.

stats