Cinema
Cultura 21/02/2012

Ventura Pons torna a la comèdia i al barri de Gràcia

El director català es retroba amb Rosa Maria Sardà, Amparo Moreno i Santi Millán a 'Any de Gràcia', que avui s'ha presentat davant dels mitjans de comunicació

Ara
2 min
Rosa Maria Sardà, el director d'Any de Gràcia' Ventura Pons i Oriol Pla  / ACN, Pere Francesch

Barcelona"Torno al barri de la meva infantesa, tot i que l'he trobat molt canviat". Ventura Pons regressa al barri de Gràcia en la seva nova pel·lícula, 'Any de Gràcia', una comèdia sobre un noi de la Garriga que se'n va a estudiar Belles Arts a Barcelona i ha de conviure amb una àvia malcarada que li amarga la vida. La pel·lícula suposa el retrobament de Ventura Pons amb Amparo Moreno, Santi Millán i Rosa Maria Sardà, amb qui no treballava des d''Anita no perd el tren'. A la pel·lícula també hi participa, en un paper secundari, la cantant Núria Feliu.

El barri de Gràcia és l'escenari d'aquesta comèdia de situacions a partir del conflicte entre generacions. "Sempre havia volgut fer una pel·lícula a Gràcia", explicava el director. "Ara, la història podria haver passat a qualsevol altre indret del món". El director d''El perquè de tot plegat' torna a la comèdia després de freqüentar durant uns quants anys el drama: "Tenia ganes de tornar-hi, a la comèdia, i això que sempre ha tingut poc prestigi social; però tal com estan els temps, trobo que és més necessari que mai".

Per primera vegada, un film de Ventura Pons compta amb música de diferents artistes de pop-rock català contemporani: Mazoni, Sanjosex, El petit de cal Eril... "Com que el protagonista és un xicot de poble, hem preferit que siguin tots grups o artistes de fora de Barcelona. Es fa molta i molt bona música en català, ara", diu el director.

El director no s'ha estat de mirar amb nostàlgia el passat, "quan una pel·lícula en català l'anaven veure mig milió d'espectadors". "Ara tot això ha canviat", afegia, "i d'això en som responsables tots els del sector del cinema". Pons no ha volgut valorar les famoses declaracions de Ferran Mascarell respecte a la cerimònia dels Gaudí. "No la vaig veure i, per tant, no en tinc cap opinió. Això sí, ahir vaig dinar amb Mascarell, i em va dir que a Madrid l'han felicitat pel famós 'gens, gens, gens'".

stats