CINEMA
Cultura 17/06/2011

Ventura Pons acaba el rodatge d''Any de Gràcia'

Pocs mesos després de l'estrena de 'Mil cretins', el director d''Anita no perd el tren' comença a fer boca per a un nou llançament

Redacció
2 min
Ni la pluja atura Ventura Pons i el seu 'Any de Gràcia'

BarcelonaFa poc, Ventura Pons proclamava que es retirava del món del cinema, com a mínim per una temporada. Ara ja ens ha deixat clar que l'anunci només va ser una innocentada. La seva productora Els Films de la Rambla celebra avui la fi del rodatge d'Any de Gràcia, el darrer títol del cineasta barceloní, que compta amb algunes de les grans cares de l'star system català: Rosa Maria Sardà, Santi Millán, Amparo Moreno o el més jove Oriol Pla. "Aquesta pel·lícula significa el meu retorn a la comèdia, un gènere que feia més de deu anys que no tocava", declarava Pons fa un parell de setmanes, a la plaça Rovira, durant una jornada de treball molt castigada per la pluja.

Hi ha més novetats. Aquesta vegada, Pons no treballa amb un guió adaptat –recordem que la seva última feina estava basada en els relats curts de Quim Monzó–. Es tracta d'un text original que, pel que es veu, havia passat força temps absorbint polseguera en un calaix. Tracta d'un noi que arriba a Barcelona per estudiar Belles Arts i s'acull a un programa d'integració entre joves i la tercera edat. El protagonista, interpretat per Pla, va a petar a casa d'una vella rondinaire, una esplèndida Sardà.

A Pons no li ha agradat mai gaire badar. És un professional ràpid i efectiu. Amb poc més d'un mes va enllestir unes memòries de 250 pàgines, i ara, amb quatre setmanes comptades, ha posat el punt i final al rodatge d'aquest nou film, que va començar el dia 16 de maig. Si l'experiència compta, tampoc no s'encantarà gaire en la fase de postproducció, així que el més probable és que el film estigui enllestit abans de l'èxode d'estiu.

stats