Teatre
Cultura 30/04/2012

'Veraneantes', favorita amb 14 nominacions als Premis Max d'aquest nit

El teatre català tindrà poc pes en la gala: 'Agost' aspira a dos guardons, i Focus, Carles Canut, Vicky Peña, Àlex Casanovas i 'Operetta' també tenen una nominació

Ara
1 min
La XVa edició dels Premis Max de les Arts Escèniques tindrà poc progtagonisme del teatre català

Barcelona'Veraneantes' pot ser la gran triomfadora de la nit del teatre espanyol, els Premis Max de les Arts Escèniques, que avui celebren la seva XVa edició al Teatre Price de Madrid. L'obra de la companyia Kamikaze Producciones –que ja va guanyar en la darrera edició amb set guardons per 'La función por hacer'– és la màxima favorita davant del muntatge 'L'avería', finalista amb set nominacions.

Pel que fa a les produccions catalanes, només l''Agost' de Sergi Belbel té un lloc destacat entre les nominacions, en una nit en què el teatre català no tindrà el seu pes habitual en els guardons del teatre espanyol. 'Agost', el gran èxit de la temporada passada que torna a representar-se ara al Teatre Nacional de Catalunya, és finalista en els premis a la millor composició musical i a la millor actriu protagonista, per la interpretació d'Anna Lizaran.

Vicky Peña i Àlez Casanovas estan nominats a millor actriu principal i millor actor de repartiment per 'Un tranvía llamado deseo'. Carles Canut és finalista al premi al millor actor de repartiment per 'Truca un inspector', un text de John Boynton Priestley dirigit per Josep Maria Pou. Precisament la productora d'aquesta obra, Focus, és candidata al premi al millor empresari o productor privat d'arts escèniques, per haver portat a escena muntatges com 'Visca els nuvis', 'Desclassificats', 'Pluja constant' i 'L ́illa dels monzons'. 'Oppereta', de Jordi Puntí, és finalista en el guardó a l'espectacle revelació.

stats