Concert Flamenc
Cultura 26/02/2011

Vicente Amigo

1 min
Vicente Amigo

El teu últim disc es diu Paseo de Gracia (2009). És el nostre?

És el vostre [riu], però també el meu. Vaig veure torejar José Tomás a Barcelona, i sempre que vinc passejo pel passeig de Gràcia. Tot just havia acabat el disc i hi faltava el títol. I vaig veure la placa amb el nom del carrer i em va semblar un títol molt suggeridor i perfecte per al disc, perquè és el passeig que jo volia fer amb la meva música.

El defensaràs avui a santa Coloma de Gramenet i demà a Girona. Com ha evolucionat el disc després de dos anys de gira?

Per a mi cada dia és un repte. Encara que siguin els mateixos temes, intentes dir-los d'una manera diferent cada dia. La recerca de detalls nous dins teu quan toques és una aventura interessant.

Cap on va el flamenc?

Pel que fa al cante hi ha hagut èpoques millors, en què hi havia molts cantaores i molt diferents l'un de l'altre. Però la guitarra està molt forta, hi ha moltíssims guitarristes amb coses interessants a dir, com Diego del Morao, que és fenomenal. A Barcelona també hi ha gent molt bona, com Chiquelo i Juan Ramon Caro.

Què et sembla que la Unesco hagi proclamat el flamenc patrimoni de la humanitat?

El flamenc sempre ha estat patrimoni de la humanitat, no calia que vingués ningú a dir-m'ho [riu].

Ja tens un nou projecte?

Estic començant a composar el que serà el nou disc, que vull publicar aquest any. Ara sóc en aquella recerca que no et deixa dormir. Segurament serà un disc més primitiu.

stats