Literatura infantil
Cultura 31/05/2012

'Els nens de la meva classe', de Victòria Tubau, guanya el premi El Vaixell de Vapor 2012

Pasqual Alapont ha estat guardonat amb el premi Gran Angular pel llibre 'El racó de Penèlope'

Acn
2 min
El premiat Pasqual Alapont, el director de Cruïlla Enric Masllorens, la premiada Victòria Tubau, i les editores de Cruïlla i secretàries dels jurats Dolors Ortiz i Núria Font

BarcelonaVictòria Tubau ha guanyat el premi de literatura infantil El Vaixell de Vapor 2012, dotat amb 15.000 euros, amb l'obra 'Els nens de la meva classe'. L'escriptora berguedana narra en el llibre guardonat la història del Batat, que té deu gallines que viuen a la cuina i es banyen dins la banyera; la Sunna, que té una maleta misteriosa; l'Akim, que abans vivia en una illa preciosa en forma de sargantana; el Nur, que de tant en tant es fa invisible, i la Mela, que ha trobat unes tortugues que anaven de festa. Una història en què la realitat es complementa amb móns de fantasia.

D'altra banda, Pasqual Alapont, geògraf i historiador valencià, ha estat reconegut amb el premi Gran Angular, dotat també amb 15.000 euros, per l'obra 'El racó de Penèlope'. En aquest llibre, el jove Zinc Peris ha de seguir el canvi de vida dels seus pares, que muntaran un restaurant al Perelló. Allà, es trobarà amb el cuiner Alexandre, un heroi que li ensenyarà les veritats essencials de la vida.

Victòria Tubau és mestra en una escola pública, té una llarga trajectòria com a il·lustradora i ha col·laborat amb diverses editorials, diaris i revistes. A l'Editorial Cruïlla ha il·lustrat, 'L'Ocell de Foc', d'Emili Teixidor, 'L'Herència', de Jaume Cela, 'La cortina de la mainadera', de Virginia Wolf i el poema Sant Jordi, de Josep Maria de Segarra. Com a pintora, ha exposat la seva obra a Catalunya, França, Alemanya i a Itàlia.

Pel que fa a Alapont, ha publicat una trentena de llibres entre obres infantils, juvenils, traduccions, novel·les i obres de teatre, entre les quals es poden destacar 'L'ovella negra', 'L'infern de Marta', 'Pell de corder' o la tetralogia al voltant dels populars personatges de Manel i l'avi Frederic amb més de 100.000 llibres venuts.

stats