MÚSICA
Cultura 25/07/2012

Vilanova anuncia que hi haurà un nou FIMPT que mantindrà el format de quatre dies

Després d'anul·lar-ne la supressió, l'Ajuntament recupera el certamen, que canvia de dates del juliol al 4, 5, 6 i 7 d'octubre. La veu serà el fil conductor del proper festival

Acn
2 min
'Al tall' actuant al FIMPT en una foto d'arxiu / ACN

Vilanova i la GeltrúL'Ajuntament de Vilanova ha anunciat que els dies 4, 5, 6 i 7 d'octubre se celebrarà la 32a edició del Festival Internacional de Música Popular i Tradicional (FIMPT). Serà, però, una nova versió del festival on prendrà protagonisme la música d'arrel, en una clara voluntat de tornar als orígens del certamen. Així ho ha avançat la regidoria de Cultura després d'anunciar fa cinc mesos la seva supressió per motius pressupostaris.

La primera de les novetats que porta el nou FIMPT és la data, ja que passa del juliol a l'octubre. La intenció de l'Ajuntament és programar els concerts a prop de l'activitat de la temporada estable dels equipaments, centrant una bona part de les actuacions a l'Auditori Eduard Toldrà. Tot i així, es mantindran petits concerts i altres propostes en altres espais de la ciutat i al carrer, segons ha informat el consistori.

Perquè els ajustos econòmics no suposessin la desaparició del festival, des de la regidoria de Cultura s'han buscat altres fonts de finançament. D'aquesta manera, s'ha aconseguit una aportació de 20.000 euros de la Generalitat de Catalunya que permetrà mantenir el format de festival concentrat en quatre dies enlloc de dispersar els concerts al llarg de la temporada. La regidora de Cultura, Marijó Riba, ha explicat que "hi haurà Festival amb un fil conductor, amb discurs; no seran quatre actuacions disperses".

Entre d'altres canvis que contempla el nou projecte, el nou FIMPT tindrà molt en compte el sector musical català, amb la participació d'escoles de música, d'entitats i institucions tant de Vilanova i la Geltrú i de Barcelona com de tot Catalunya, bàsicament aquelles dedicades a la música i la cultura popular, i tot això sense renunciar a la seva vocació d'internacionalitat.

A més, el nou FIMPT tindrà una especialització cada any en un tipus de música. Enguany el fil conductor principal de les activitats del FIMPT 2012 serà la veu i el seu tractament tradicional.

stats