Art
Cultura 08/09/2012

Vuit joves creatius d'arreu de l'estat espanyol crearan una obra basada en la ciutat de Girona

Aquesta iniciativa, anomenada MOVIC, vol fer visibles els albergs del territori i potenciar els joves creadors

Acn
2 min
Albergs i art

GironaUn grup de vuit joves creatius d'arreu de l'estat espanyol, d'entre 22 i 34 anys dedicats al món de la pintura, arquitectura i fotografia, conviuen a l'alberg juvenil de Girona per desenvolupar la seva creativitat. Aquesta iniciativa, anomenada MOVIC, és un projecte de la Direcció General de Joventut i la xarxa nacional d'albergs socials de Catalunya que té com objectiu promoure els albergs i potenciar l'art al territori. El projecte finalitza aquest proper 15 de setembre amb la creació d'una obra conjunta basada en la ciutat de Girona. De moment, els creadors ja s'han familiaritzat amb la ciutat i han acordat la temàtica de l'obra que estarà inspirada en les icones de Girona, els teulats i la muralla. El projecte, anomenat MOVIC ( Mobilitat i Creativitat) està organitzat pe la Red de Albergues Juveniles Españoles (REAJ), la Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya (XANASCAT) i la Direcció General de Joventut de Catalunya. La iniciativa ha arribat aquest any a la tercera edició i permet que, durant quinze dies, un grup de vuit joves comparteixin experiències creatives.

Els creatius - que són artistes visuals, arquitectes o pintors- provenen de Logronyo, Cantàbria, Màlaga, Madrid, Granada i Bilbao. Tots ells, d'entre 22 i 34 anys, conviuen des del passat 1 de setembre i fins aquest dia 15 a l'alberg juvenil de Girona situtat al carrer Ciutadans. El centre ha ofert les seves instal·lacions, una sala situada al primer pis, perquè els joves puguin reunir-se i desenvolupar els seus projectes. El director del projecte MOVIC a Girona, Juan Antonio Aquiles, ha destacat que aquesta iniciativa vol "visibilitzar els albergs com espais on es desenvolupen moltes activitats" i, al mateix temps, donar suport i difondre la feina dels joves creadors de l'estat espanyol.

"Els artistes han de realitzar un projecte conjunt multidisciplinar basat en la identitat de la ciutat escollida i en el marc de l'art contemporani", ha ressaltat Aquiles. Els joves han passat aquesta primera setmana coneixent la ciutat, familiaritzant-se amb els seus espais i trobant diverses fonts d'inspiració.

Una obra inspirada en les icones de la ciutat

Aquiles ha detallat que han visitat els diversos museus de Girona i, aquest dissabte, els creatius també s'han desplaçat fins a Figuerse per conèixer de primera mà l'obra de Salvador Dalí al Museu Dalí. "Tots els joves han de trobar una forma d'expressar la identitat de al ciutat des d'un punt de vista diferent", ha detallat el director del projecte. "Proposen una mirada d'un viatger, que està poc temps, i intenten copsar l'ànima de la ciutat", ha assenyalat.

De moment, els joves ja han acordat la temàtica que està inspirada en la pedra, la sensació de tranquil·litat que desprèn Girona, la muralla, els teulats i les vistes de la ciutat. "Hem volgut tractar les teulades, les vistes de la ciutat i sobretot tornar a interpretar les icones de Girona", ha destacat un dels joves participants, en Dani.

La gran majoria dels creadors participants en aquesta experiència han destacat que es tracta d'un projecte "molt enriquidor" que permet aglutinar diferents idees i fer contactes amb altres artistes de l'estat. "Jo volia visitar Girona des de fa temps i ara he pogut tenir una visió conjunta i diversa d'aquesta ciutat gràcies a les mirades dels meus companys", ha conclòs un altre dels creatius, Javier Peña.

Els joves tenen fins el proper dia 15 de setembre per realitzar l'obra conjunta que, posteriorment, entregaran a la ciutat. El director del projecte a Girona ha explicat que tenen previst instal·lar el treball creatiu en una zona pública, de forma permanent.

stats